Internetowa edycja zdjęć

Od wielu lat pasjonuję się fotografią, aczkolwiek dopiero od niedawna zaczęłam zabawę z przerabianiem zdjęć. Dotychczas uczyłam się tego, jak optymalnie wykorzystać swój sprzęt oraz warunki do wykonania kreatywnych fotografii, lecz z czasem było to dla mnie za mało.

Darmowy retusz fotografii

retusz zdjęcia onlineDługo wzbraniałam się przed obróbką zdjęć. Chciałam nauczyć się robić fantastyczne zdjęcia bez potrzeby ich przerabiania, jednakże z czasem, jak na ironię, zaczęłam się interesować retuszem pozwalającym uzyskać naprawdę niesamowite rezultaty. Na początku korzystałam z aplikacji na telefon, a z czasem z darmowych programów na komputer, lecz w żadnym stopniu nie satysfakcjonowały mnie one. Z racji tego, że dopiero byłam początkująca w temacie nie chciałam wydawać mnóstwa pieniędzy na profesjonalne programy, dlatego zaczęłam szukać alternatywy i tak znalazłam darmowy retusz zdjęcia online. Są to po prostu strony internetowe wyglądające jakbyśmy właśnie włączyli profesjonalny program do obróbki. Pozwalają one jednak nie tylko na podstawową edycję zdjęcia, ale również na tę zaawansowaną czyli taką formę, jaka interesowała mnie najbardziej. Niesamowicie zaskoczyły mnie także i możliwości takich programów pod względem fotomontażu ponieważ takie programy online posiadają możliwości i nałożenia warstw i maskowania. Bez problemu możemy także za pomocą takich programów pobawić się retuszem skóry wygładzając ją i pozbywając niedoskonałości. Możliwe są także zmiany miejsc ostrości na takich zdjęciach i oczywiście nałożenie filtrów, których intensywność możemy korygować do woli.

Darmowe programy do obróbki zdjęć pozwalają zatem uzyskać nam w zasadzie takie same efekty, jak te profesjonalne za które musielibyśmy słono zapłacić. Jeżeli obrabiamy zdjęcia na media społecznościowe, to programy do edycji online z całą stanowczością pozwolą nam uzyskać modne ostatnimi czasy w internecie rezultaty, a nawet i wiele więcej.