Karmy dla zwierząt

Pożywienie dla zwierząt znacznie się różni od tego, które my spożywamy każdego dnia, dlatego nie można karmić psa, czy kota, tym co my sami jemy. W naszym pożywieniu jest sporo soli, która może im szkodzić, a w ich karmie jej nie uświadczymy.

Jakie są rodzaje karmy firmy Canagan?

canagan country gameJeżeli od pierwszych tygodni życia, szczeniaka karmimy suchą karmą, to przyzwyczai się on do jej smaku i nie będzie chciał jeść produktów, które my jemy. Suchą karmę jest dobrze podawać na przemian z mokrą, gdyż posiada ona część składników, które nie występują w suchej. Karma Canagan Country Game to wysokiej jakości mięsne kawałki, z dodatkiem smacznych warzyw i ziół, które pozwalają psu zachować doskonałe zdrowie. Specjalnie opracowana tekstura karmy, sprawia że zwierzęta chętnie ją gryzą i przeżuwają, a nie połykają, tak jak pożywienie z innych firm. W skład Country Game wchodzi tylko świeże i suszone mięso z kaczki, niewielki dodatek dziczyzny i odrobina tłuszczu. Kamy są pozbawione zbóż i ryżu, a wiec nie posiadają glutenu, który nie jest wskazany dla wszystkich ras psów. Mogą ją jeść zwierzęta z nietolerancją i różnymi alergiami na inne karmy. Dawkowanie suchej karmy powinno być dostosowane do wagi i wieku psa. Dorosły pies, ważący około dwóch kilogramów, powinien zjeść około czterdziestu pięciu gramów pożywienia, a duży pięćdziesięciokilogramowy może przyjąć aż sześćset gramów karmy dziennie. Oczywiście te wartości są umowne i trzeba je dopasować do indywidualnych wymagań psa i jego aktywności.

Karmy firmy Canagan kupimy w większości sklepów zoologicznych w postaci małych opakowań po pół kilo, albo dużych paczkach pięciokilogramowych. Karma posiada długą datę ważności, więc spokojnie możemy ją przechowywać przez kilka miesięcy po otwarciu.