Najnowszy Kross Lea 8.0

Warto zaufać Krossowi, ponieważ jednoślady, jakie produkuje  są najwyższej jakości i nie sposób zarzucić im czegokolwiek w kwestii niezawodności. Lea 8.0 to propozycja dla wszystkich pań, które nie wyobrażają sobie swoje rzeczywistości bez dobrego jednośladu.

Ile kosztuje Lea 8.0 od Krossa?

kross lea 8.0Jeśli kupować rower górski, to tylko taki, który spełni wymagania nawet najbardziej wymagających klientek. Lea 8.0 to najwyższy model w serii i mamy prawo oczekiwać od niego bardzo wiele. Rower został wyposażony w bardzo lekką, aluminiową ramę, z wewnętrznie prowadzonymi przewodami, co ułatwia konserwację oraz czyszczenie jednośladu. Sportowa, ale mimo tego wyjątkowo sportowa geometria, sprawia, że nawet kilka godzin spędzonych w siodełku, nie będzie się wydawało dużym obciążeniem. Markowy amortyzator, w jaki wyposażono Lea 8.0 pozwala na wytłumienie nawet najbardziej mocnych drgań. Natomiast o nasze bezpieczeństwo dbają tu hydrauliczne hamulce tarczowe, których siła hamowania jest optymalnie mocna. Tarczówki tego typu są niezawodne zarówno w ciężkim terenie, jak i podczas ekstremalnych warunków atmosferycznych. Jeżeli szukasz roweru do trzech tysięcy złotych, Kross Lea 8.0 jest strzałem w dziesiątkę. Koszt tego modelu to nieco ponad dwa i pół tysiąca złotych. To naprawdę niewiele, jeśli porównamy wyposażenie i jakość wykonania z jednośladami konkurencji. Jednak Lea 8.0, poza oczywistymi, technicznymi atutami, posiada jeszcze jeden, który dla pań ma kolosalne znaczenie – wysoki walor estetyczny.

Zakup damskiego roweru górskiego jest nieco prostszy, niż wybór męskiego. Wszystko dlatego, że w segmencie damskich rowerów górskich, mamy bardziej ograniczony wybór. Jednakże, gdyby wszystkie rowery dla pań miały taką jakość i design, jak Lea 8.0, sprzedawałyby się na pniu.