Pomysł na prezent dla Twojego faceta

Znalezienie trafionego prezentu dla faceta może się okazać nie lada wyzwaniem. Warto zatem poszukać jakichś inspiracji, które pomogą nam znaleźć jakieś ciekawe i niebanalne rozwiązanie. Oto kilka pomysłów na ciekawy prezent dla Twojego faceta.

Dron z kamerą – czyli zabawka dla dużych chłopców

DRON Z KAMERĄMężczyźni w większość uwielbiają technikę i nowoczesne gadżety, a dodatkowo pamiętajmy o tym, że tak naprawdę zawsze zostaje w nich trochę z dziecka, dlatego bardzo ciekawym pomysłem na prezent mogą okazać się drony. Drony to zasadniczo zdalnie sterowane helikoptery o rożnych rodzajach uzależnianych od ilości śmigieł. Dron sam w sobie to świetna zabawka i do tego nie aż taka droga, ponieważ te najtańsze to wydatek rzędu 100 zł, jednak niestety te które mogą naprawdę przepaść do gustu naszym panom są zdecydowanie droższe. Mowa tu o dronach wyposażonych w kamery. Takie dorny poza przyjemnością płynącą ze sterowania nimi umożliwiają także oglądanie krajobrazu z lotu ptaka czy też robienie takich zdjęć. Taka możliwość sprawia, że zabawa płynąca z posiadania takiego drona właściwie się nie kończy, a to gwarancja tego, że prezent będzie trafiony i szybko się nie znudzi.

Pomysł na prezent dla fana dwóch kółek

motocykleW przypadku, gdy nasz facet jest fanem dwóch kółek inspiracji dla prezentu warto poszukać właśnie w jego pasji. Oczywiście nie mówimy tu o nowym motorze, to byłby zdecydowanie za drogi prezent, jednak jak przegląda się portal www.scigacz.pl z powodzeniem można wybrać takie rozwiązania jak:

• kask motocyklowy,
  • kombinezon na motor dwuczęściowy,
  • kombinezon na motor jednoczęściowy,
  • plecak na motor.

W przypadku kombinezonu to jest to dość ryzykowny prezent, nie koniecznie musimy dobrze trafić z rozmiarem, choć jeśli go znamy to jest to bardzo ciekawa opcja. Jeżeli chodzi o kask, to tu wybór jest zdecydowanie prostszy. Niemniej warto pamiętać o tym, że tym na co w przypadku kasku przede wszystkim powinniśmy zwracać uwagę jest jego solidność, która to ma gwarantować bezpieczeństwo, dlatego jeśli na kaskach i jakości ich wykonania nie za bardzo się znamy warto wybierać produkty znanych marek, które to gwarantują nam odpowiedni standard. Jeżeli chodzi o kaski to za najlepszy uznaje się kask motocyklowy nolan. Firma ta w swojej ofercie ma bardzo wiele rożnych kasków, a co za tym idzie znalezienie ciekawego modelu, który przypadnie do gustu naszemu facetowi nie powinno stanowić większego problemu. Szukając jednak tańszego pomysłu na prezent warto pomyśleć o takim rozwiązaniu jakim są rękawice motocyklowe. Nie jest to szczególnie duży wydatek, a jest to bardzo praktyczny gadżet.

Sprzęt wędkarski pomysłem na prezent dla faceta

sprzęt wędkarkiWędkarstwo jest dość popularną i do tego typowo męską rozrywką, dlatego sprzęt wędkarski może się okazać dość dobrym pomysłem, jeżeli chodzi o prezent dla faceta. W przypadku wędkarstwa należy się jednak zorientować co konkretnie interesuje naszego partnera. Rodzajów wędkarstwa jest kilka i choć w praktyce w Polsce uprawia się głównie wędkarstwo spinningowe i spławikowo-gruntowe to należy mieć świadomość tego, że zarówno akcesoria jak i same wędki znacząco się w obydwu tych przypadkach od siebie różnią. Sprawia to, że nierzadko nawet i sami zainteresowani mają problem z ich wyborem, co zatem można zrobić, jeśli chcemy kupić profesjonalny sprzęt wędkarki, jednak kompletnie się na tym nie znamy? Warto w takim wypadku skorzystać z pomocy eksperta i porady zasięgnąć w profesjonalnym sklepie z tego typu asortymentem.

Jak hurtownia wędkarska może nam pomóc?

HURTOWNIA WĘDKARSKAWedług wedkuje.pl korzystając z pomocy hurtowni wędkarskiej możemy liczyć nie tylko na to, że kupimy profesjonalny sprzęt wędkarski dobrej jakości, ale także co ważniejsze, że uzyskamy tam fachową poradę. Wystarczy, że opiszemy jakiego rodzaju wędkarstwem nasz partner się interesuje, a pracownicy takiego sklepu powinni pokazać nam najciekawsze opcje w interesującym nas zakresie. Wcale nie musimy decydować się na te najdroższe propozycje, warto jednak zapytać o różnice i specyfikę danego sprzętu wędkarskiego by wiedzieć skąd wzięła się różnica cenowa. Często jest to związane z rodzaje materiałów zastosowanych do produkcji sprzętu, o ile w przypadku profesjonalistów warto inwestować w naprawdę dobre jakościowo rozwiązania o tyle w przypadku hobbysty z powodzeniem sprawdzi się wędka z średniej półki. W przypadku, gdy zakup wędki to dla nas za duży wydatek można pomyśleć o takich akcesoriach jak nowa przynęta (metoda spinningowa) czy spławik (metoda spławikowa), zakup rozwiązań tego typu to niewielki wydatek, a można tym sposobem sprawić swojemu facetowi sporo radości.

Podsumowując..

Powyżej omówiliśmy tylko kilka z dostępnych rozwiązań, które mogą się sprawdzić jako prezent dla Twojego faceta. Obecnie możliwości jest o wiele więcej, co nieraz może utrudnić wybór, dlatego warto zawsze trochę podpytać naszego partnera o to co mógłby chcieć, a dopiero potem szukać jakichś dodatkowych inspiracji.

Jedna myśl na temat “Pomysł na prezent dla Twojego faceta

1. Marzena

Jeśli nasz facet ma jakieś zainteresowania, to nie powinno być problemu ze znalezieniem prezentu. Gorzej jeśli to drogie hobby 🙁 ale zawsze można znaleźć jakiś gadżet z tym związany. Także dobrym pomysłem mogą okazać się spersonalizowane prezenty, jak np. kubek.