Pościel jako ciekawy dodatek do pokoju dziecka

Nasz synek jest już na tyle duży, że postanowiliśmy jedno z pomieszczeń zamienić w jego pokój, aby miał własny kąt do odpoczynku oraz nauki. Chcieliśmy, aby to była dla niego niespodzianka, dlatego wysłaliśmy go na pewien czas do dziadków, a w tym czasie wraz z mężem w błyskawicznym tempie zmieniliśmy całkowicie aranżację jednego z pokojów. Efekt końcowy wyszedł jeszcze lepszy, niż się spodziewaliśmy.

Pokój dziecięcy – pościel z motywem piłkarskim

pościel fc barcelonaNa podłogę wybraliśmy kolorowy dywan, ponieważ nasz syn uwielbia się bawić różnymi samochodami czy klockami właśnie na podłodze. Dywan zapewni mu przyjemniejsze warunki do takiej zabawy. Ściany zmieniły kolor na jego ulubiony – fioletowy. Do tego kupiliśmy mu zestaw mebli – biurko wraz z różnorodnymi półkami, które są doskonałym miejscem na przechowywanie książek oraz wszelkich drobiazgów. W pokoju stanęła również szafa, żeby nasz syn miał swoje ciuchy pod ręką. Postanowiliśmy również kupić mu nowe łóżko, większe od tego, na którym spał dotychczas. Chcieliśmy także, aby wystrój tego pomieszczenia związany był z zainteresowaniami naszego dziecka. Od jakiegoś czasu gra w drużynie, a piłka nożna stała się jego pasją. Uwielbia oglądać mecze oraz kibicować swojej ulubionej drużynie. Dlatego na jednej ze ścian postanowiliśmy zawiesić spory plakat przedstawiający jednego z ulubionych piłkarzy naszego syna. Dość długo szukaliśmy również różnorodnych piłkarskich gadżetów, które pasowałyby do pokoju dziecięcego. Znaleźliśmy coś, co sprawdziło się doskonale, a ponadto jest nie tylko ozdobą, ale również bardzo praktycznym przedmiotem. Bowiem na łóżku naszego syna pojawiła się pościel fc barcelona, czyli przedstawiająca ulubioną drużynę naszej pociechy. Kupiliśmy od razu dwie sztuki, żeby syn zawsze mógł spać w takiej pościeli.

Kiedy syn wrócił od dziadków, wysłaliśmy go po coś do pomieszczenia, które przerobiliśmy na jego pokój. Zupełnie się nie spodziewał tego, co zobaczył za drzwiami. Z daleka można było usłyszeć okrzyki radości. taka niespodzianka bardzo poprawiła mu nastrój – od dawna marzył o swoim własnym pokoju. Nasz wysiłek włożony w szybki remont oraz całkowitą odmianę pomieszczenia się opłacił, ponieważ synek jest bardzo zadowolony i szczęśliwy z powodu swojego nowego pokoju.