Skuteczna depilacja laserem

Mężczyźni najczęściej mają dużo więcej włosów na ciele, bo wiąże się to z poziomem testosteronu. Bywa, że niektóre kobiety mają go nieco więcej niż powinny mieć i jest to widoczne na ich twarzach w postaci wąsa, który bezapelacyjnie trzeba regularnie golić. Jednak głównie kobiety golą nogi, pachy i okolice bikini.

Czy depilowanie laserem jest bolesne?

depilacja laserowa na terenie WrocławiaOgólnie dostępne metod na depilowanie skóry są może i skuteczne, ale na bardzo krótko. Goląc nogi jednorazową maszynką, zabieg ten musimy powtarzać codziennie, lub co drugi dzień jeżeli chcemy mieć gładkie nogi. Stosując plastry z woskiem, możemy się cieszyć skórą bez włosków przez maksymalnie dwa tygodnie, ale jest to zabieg bolesny, gdyż bez żadnego znieczulenie każdy plaster wyrywa nam po kilkadziesiąt włosów jednocześnie. Istnieją jeszcze kremy do depilacji, które wnikają w cebulki włosów i powodują ich wypadanie, ale ten produkt nie jest w stu procentach skuteczny. Najlepszą metodą jest usuwanie włosów laserowo, bo tylko wtedy mamy pewność, że nasza skóra na bardzo długo pozostanie gładka. Taki zabieg możemy wykonać tylko w profesjonalnych salonach kosmetycznych, gdyż dysponują one najnowszej generacji sprzętem. Depilacja laserowa na terenie Wrocławia jest bardzo popularna szczególnie wśród młodych kobiet, które nie chcą tracić czasu na częste golenie nóg, pach, czy okolic bikini. Usuwanie włosków laserem jest całkowicie bezpieczne i bezbolesne. W ten sposób kobiety depilują sobie całe nogi, pachy, okolice bikini, a także brzuch, ręce, czy nawet wąsik. Laser jest skuteczny, ponieważ działa bardzo precyzyjnie i działa na włoski i na cebulki, które znajdują się pod skórą. Wiązka lasera dosłownie wypala je i pozostawia skórę gładką na wiele miesięcy. Zabieg należy powtórzyć po około sześciu miesiącach, gdyż możliwe, że wyrosną nam jakieś pojedyncze włoski, ale to zależy od indywidualnych upodobań, gdyż nie każdej kobiecie odrastają.

Laserowe usuwanie włosów oferują tylko profesjonalne i duże gabinety, gdyż wymaga to odpowiednio dużo miejsca i oddzielnego pomieszczenia. Zabieg wykonuje się bez znieczulenia, a klientka musi mieć ogolone nogi do zabiegu. Przed każdą depilacją odbywa się indywidualna konsultacja z kosmetologiem w celu wyeliminowania ewentualnych przeciwwskazań.