Solidne wkręty do desek tarasowych

Obecnie często mówi się, że im więcej materiałów budowlanych tym więcej wkrętów przystosowanych do ich przytwierdzania. Tak też jest w przypadku materiału jakim jest kompozytowa deska stosowana najczęściej do budowania tarasów czy podłóg w altanach. Do ich przykręcenia do drewnianego szkieletu konieczne jest zastosowanie specjalnej odmiany wkrętów.

Mocne wkręty do kompozytu

wkręty tarasoweOd kilku lat do budowania tarasów często stosuje się kompozyt. Deski wykonane z tego materiału wyglądają niezwykle estetycznie a dodatkowo zachowują pewne właściwości jakie posiada lite drewno. W skład takich kompozytowych desek wchodzi bowiem mączka drzewna więc takie deski nie są w pełni materiałem sztucznym. Do ich przytwierdzania konieczne jest jednak zastosowanie wkrętów samowiercących przystosowanych właśnie do tego rodzaju desek. Wkręty tarasowe możemy bez większych problemów zakupić w Internecie. Poświęcając minutę lub dwie możemy łatwo znaleźć jakąś stronę, na której takie wkręty znajdziemy. Cena tychże wkrętów tarasowych jest różna bowiem zależy od tego z jakiego materiału taki wkręt powstał oraz jaka jest marża sprzedawcy. Jakiś czas temu kupowałem tego rodzaju wkręty i przyznam, że cena mnie pozytywnie zaskoczyła. Za kilkadziesiąt złotych udało mi się nabyć aż 500 sztuk takich wkrętów. Myślę więc, że cena za takie wkręty nie jest zbyt duża. Montaż takich wkrętów jest bardzo prosty i z pewnością każdy łatwo sobie z tą czynnością poradzi.

Do przykręcenia wkrętów tarasowych samowiercących wystarczy nam jedynie najprostsza wkrętarka. Często możemy znaleźć takie wersje wkrętów tarasowych, które dodatkowo świetnie sprawdzają się do wkręcania w bardzo twarde elementy. W związku z tym wkręty te świetnie sprawdzą się również przy montażu podłogi z egzotycznych gatunków drewna.