Szeroki wybór firan

Kiedy zaczynamy urządzać mieszkanie, stajemy przed różnymi dylematami. Które meble będą najstosowniejsze i jakie dodatki dobrać do wyposażenia, aby wszystko stanowiło zgraną całość. Na szczęście sklepy z wyposażeniem wnętrz zapewniają zróżnicowany wybór produktów, a doradcy klienta chętnie dzielą się swoją fachową wiedzą.

Wybieramy firany do salonu

firana do salonuAkcesoria dekoracyjne mogą niekiedy stanowić kluczowy aspekt całej aranżacji. To dzięki tym stylistycznym drobiazgom wykończeniowym przestrzeń nabiera określonego charakteru. Mnóstwo ciekawych rzeczy można wyczarować przy użyciu atrakcyjnych tkanin. Mogą to być efektowne dekoracje okien, nietuzinkowy obrus czy serwetki. Ozdobne tkaniny można też wykorzystać do poszewek na poduszki. Zyskamy też wyśmienity efekt, jeżeli firana do salonu będzie się prezentować stylowo i nowocześnie. Dostępnych jest tak wiele wzorów firan, że nie ma najmniejszego problemu, aby dostosować odpowiednie rozwiązanie do konkretnych oczekiwań. W sklepach oferowane są firany metrażowe oraz gotowe propozycje na wymiar. Mamy do wyboru szeroką gamę tradycyjnych firan żakardowych, motywów nowoczesnych a także bardzo eleganckich. Ciekawą propozycją są firany haftowane i gipiurowe, które zawsze będą efektowną wizytówką pięknego salonu. Nowoczesne wzory firan to różnorodność fasonów i zestawień kolorystycznych – zaskakują wykończeniem i motywami graficznymi. Do wielu rodzajów firan można zastosować ozdobną lamówkę, która podkreśli walory całej kompozycji. Interesującym wariantem są firany panelowe – wieszane na tunel lub na żabki. Firany w postaci paneli wyróżniają odważne kolory i ogromny wybór motywów graficznych. Dostępne są też przepiękne okazjonalne motywy – firany tematycznie nawiązujące do świąt, zaskakujące wzorami i bogatą kolorystyką. Zastosowanie takich okolicznościowych firan to ozdoba całego pomieszczenia – pokoju dziennego, sypialni czy kuchni.

Wybierając firany kierujemy się własnym poczuciem stylu i potrzebami w zakresie użytkowym. Efektowne dekoracje okien niejednokrotnie ożywiają całe pomieszczenie, nadając wnętrzom przytulnego charakteru. Szeroki wybór kolorystyki i wzornictwa to możliwość stworzenia spójnej i atrakcyjnej aranżacji. Dekoracyjne firany zawsze prezentują się efektownie na tle każdej przyjętej stylistyki.