Taśmy do pakowania

Firmy handlowe, specjalizujące się w sprzedaży wysyłkowej, muszą zwracać szczególną uwagę na to, w jaki sposób pakują towary. Pracownicy firm kurierskich nie zawsze uważnie się obchodzą z przesyłkami, więc musza one być dobrze zabezpieczone.

Jakimi taśmami pakować przesyłki?

taśma pakowa z nadrukiemTo jak zapakujemy wysyłany produkt, w dużej mierze będzie miało wpływ na to w jakiej formie nasz odbiorca dostanie przesyłkę. Najlepszym sposobem jest pakowanie przedmiotów do pudełek kartonowych dopasowanych do rozmiaru przesyłki, owinięcie ich folią stretchową i zaklejenie specjalną taśmą. Tak przygotowana paczka, powinna w całości dotrzeć do odbiorcy. Do zaklejania paczki, najlepsza jest taśma pakowa z nadrukiem, gdyż poza podstawową funkcją jaką spełnia, czyli zabezpiecza przesyłkę przed otwarciem, jest elementem reklamowym. Ponadto taśmy posiadają specjalistyczne nadruki, dedykowane odpowiednim zawartościom. Na przykład w sprzedaży znajdziemy taśmy ze znakiem rozbitego szkła, które jasno dają do zrozumienia doręczycielowi, że w środku znajdują się kruche produkty i musi się z nią uważnie obchodzić. Innym rodzajem są taśmy ze strzałkami, które należy we właściwy sposób przykleić, aby wskazywały w jakim ułożeniu trzeba przewozić przesyłkę. Wiele firm umożliwia stworzenie na taśmie indywidualnego nadruku, którym może być hasło reklamowe, nazwa firmy, lub dowolny napis. Taka taśma jest też gwarancją, że paczka nie zostanie przepakowana w trakcie dostawy, gdyż nikt nie będzie dysponował taką samą taśmą.

Paczka może być dobrą formą reklamy, bo taśma informuje nas z jakiego źródła została ona nadana. Możemy je kupować na sztuki, lub hurtowo w zgrzewkach liczących po kilka sztuk. Posiadają one różne rodzaje klejów, dzięki czemu będą się trzymały na każdej powierzchni.