W jaki sposób dbać o swoją urodę i wygląd?

Wiele kobiet chciałaby zatrzymać czas i ciągle wyglądać młodo. Jednak wraz z jego upływem ich cera ulega zniszczeniu, co sprawia, że pojawiają się na niej niechciane zmarszczki czy przebarwienia. Współcześnie możliwe jest oszukanie czasu poprzez korzystanie z medycyny estetycznej. Jednak to rozwiązanie jest drogie a poza tym nie zawsze przynosi pożądane efekty. Alternatywą dla takich zabiegów są różnego rodzaju kosmetyki poprawiające kondycję cery i skóry. W jaki zatem sposób dbać o swoją urodę i wygląd?

Cera bez zmarszczek – kosmetyki nawilżające czy zabieg estetyczny?

wampirzy liftingKażda z kobiet marzy o cerze bez zmarszczek. Istnieje kilka sposobów na ich redukcję. Pierwszym z nich jest serum nawilżające do twarzy z kwasem hialuronowym. Jest to preparat głęboko regenerujący, przeznaczony do wszystkich rodzajów skóry. W swoim składzie zawiera wydzielinę ślimaka, która stymuluje produkcję elastyny i kolagenu. Wspomaga również proces naprawy komórkowej dzięki właściwemu poziomowi kwasu hialuronowego. Takie serum zwalcza nie tylko wszelkie efekty starzenia się skóry ale także działa na przebarwienia czy blizny. Dużym atutem jest jego cena, gdyż możemy nabyć taki preparat za 30 zł – 30 ml. Jeżeli jednak chcemy uniknąć kontaktu z kwasem hialuronowym, dobrym rozwiązaniem może być wampirzy lifting. Sama nazwa może nie brzmi przekonywająco, jednak ten rodzaj zabiegu jest bardziej bezpieczny, gdyż nie wymaga użycia skalpela. Polega on na wstrzykiwaniu pacjentce własnej krwi, w celu wypełnienia zmarszczek. Z takiego liftingu mogą skorzystać alergicy, którzy są uczuleni na składniki preparatów wypełniających zmarszczki. Cały zabieg trwa około 60 minut i kosztuje od 1000-2000 zł.

Trwały makijaż czyli skorzystanie z usług kosmetyczki

Coraz większe tempo życia i towarzyszący temu stres powoduje, że wiele kobiet nie ma wystarczającej ilości czasu na wykonanie codziennego makijażu do pracy. W związku dużą popularnością cieszy się makijaż permanentny, makijaż permanentnyktóry polega na maskowaniu niedoskonałości i przede wszystkim podkreślaniu indywidualnych walorów każdej kobiety. Dzięki niemu możemy między innymi:

• skorygować i wzmocnić czerwień ust,
  • podkreślić kontur oczu,
  • wydłużyć rzęsy,
  • podkreślić i skorygować kształt i odcień brwi,
  • zatuszować plamy, blizny i przebarwienia.

To świetne rozwiązanie również dla kobiet czynnie uprawiające sporty wodne, gdyż największą zaletą takiego makijażu jest to, że nie rozmaże się on w wyniku kontaktu z wodą. Kolejnym jego atutem jest także jego trwałość. Gdyż po wykonaniu takiego zabiegu należy go powtórzyć po roku aby efekt utrzymywał się nawet do 5 lat. Ceny zależą od części, które chcemy poprawić i wahają się od 300-1000 zł. Bardzo ważna jest również codzienna pielęgnacja po takim zabiegu. Najlepsze okażą się kosmetyki naturalne do twarzy, zawierające wyciągi z roślin i minerałów. Do nich możemy zaliczyć różne organiczne, oczyszczające i nawilżające kremy na dzień i na noc, które przeciwdziałają starzeniu się skóry czy chronią ją przed wpływem toksycznych rodników. Na rynku dostępnych jest wiele ich rodzajów, jednak najlepiej kupić te z wiarygodnego źródła jakim mogą być apteki. Ponadto istotne jest również to aby posiadały one wszelkie atesty bezpieczeństwa.

Walka z cellulitem – kremy czy zabieg chirurgiczny?

pozbycie się celuituKażda z kobiet marzy o szczupłej figurze, jednak z czasem coraz trudniej jest możliwe uzyskanie upragnionego efektu. Wynika to z faktu, iż to właśnie kobiety są narażone na dodatkowe kilogramy po ciąży czy efekt jo-jo po szybkiej i nieprzemyślanej diecie. Konsekwencją nadmiernej ilości tkanki jest powstający cellulit. Współcześnie istnieje kilka sposobów na jego redukcję. Według www.poradnikzdrowie.pl pierwszym z nich jest stosowanie kremów wyszczuplających, które zawierają składniki, ułatwiające spalanie tłuszczu. Jednak aby uzyskać zadowalający efekt należy podjąć aktywność fizyczną i zacząć ćwiczyć. Niestety wadą takiego rozwiązania jest to, iż zwalczanie cellulitu w taki sposób jest czasochłonne i wymaga dużo samozaparcia w celu osiągnięcia wymarzonego efektu. Drugim sposobem, który niesie ze sobą pewne ryzyko jest poddanie się operacji plastycznej. Taki zabieg przynosi znacznie szybsze efekty jednak niesie on za sobą działania niepożądane, które mogą zagrozić zdrowiu a nawet życiu. Kolejnym jego minusem jest jego cena, zaczynająca się od 5000 zł.

Trwałe usunięcie włosków czyli zastosowanie laseru

depilacja laserowaWiele kobiet marzy o gładkich nogach, niestety depilacja owłosienia zwykłym domowym depilatorem nie należy do przyjemnych zabiegów a co najgorsze nie jest trwała. Aby raz na zawsze pozbyć się niechcianych włosków idealnym rozwiązaniem jest depilacja laserowa, którą możemy wykonać w prawie każdym gabinecie medycyny estetycznej. Według informacji z portal.abczdrowie.pl polega ona na trwałym usuwaniu włosków i przebarwień skóry dzięki zastosowaniu wiązki laserowej. Sam zabieg nie jest bolesny a efekty są widoczne po pierwszej wizycie. W celu pozbycia się całkowitego owłosienia zaleca się przeprowadzanie od 4 do 6 serii. Dzięki skorzystaniu z takiego rozwiązania, będziemy mogły cieszyć się gładkimi nogami przez cały rok.

W kwestii podsumowania tematu

Dbanie o swoją urodę czy wygląd wymaga od kobiet poświęcenia dużej ilości czasu, zakupie odpowiednich kosmetyków czy nawet udania się do kliniki medycyny estetycznej. To zrozumiałe, że każda z nas chce wyglądać atrakcyjnie i czuć się w pełni spełniona. Jednak zbyt duża ingerencja we własne ciało nie jest dobra, biorąc pod uwagę zdrowie. Dlatego też warto zaakceptować siebie i jedynie podkreślać swoją urodę w najbardziej naturalny sposób.

Dodany w kategorii Uroda

Odpowiedzi do artykułu “W jaki sposób dbać o swoją urodę i wygląd?

1. Jola

Obecnie jest wiele sposobów, aby zadbać o swój wygląd. Zaczynając od kosmetyków, które można kupić w każdej drogerii a kończąc na zabiegach, które wykonuje się u specjalistów. Wiadomo, że ceny takich zbiegów najczęściej do tanich nie należą, ale czasem warto je wykonać, ponieważ są skuteczne.